autor
Caroline

Ik test twee oliemisten van Kerastase. Welke is de beste?

Hallo meiden,

Vandaag nodig ik jullie uit voor een cosmetisch duel.

In de boksring hebben we twee haaroliesprays, gemaakt door Kerastase, een merk dat waarschijnlijk bij iedereen bekend is. Ik heb ze twee weken uitgetest om te kijken hoe ze werken op het haar. Is er een duidelijk verschil tussen de producten? Welke stoffen worden in de cosmetica gebruikt? Welke oliemist raad ik aan? Lees verder! 🙂

In de rechterhoek – een gouden, twee-fase oliemist Elixir Ultime Oleo-Complexe Intra-Cylane. Deze Volume Beautifying Oil Mist is ontworpen om fijn haar te behandelen. Het doel is om het haar te voeden en het volume een boost te geven.

In de linkerhoek – Kerastase’s nieuwe product, een twee-fase oliemist die hoort bij de Aura Botanica, Essence D’Eclat serie. Deze wordt aanbevolen voor normaal en gevoelig haar. Het product heeft de naam ‘Essence Of Shine’ wat al een aanwijzing is voor de eigenschappen van dit product.

Wie wordt de winnaar?

Als het gaat om de prijs, zijn beide producten vergelijkbaar. Ook het ontwerp van de twee flessen lijkt op elkaar. De cosmetica zitten in flessen van dik glas, met een soortgelijke vorm. De onderwerpen die kunnen worden vergeleken zijn: de ingrediëntenlijst, de olieselectie en de werking.

1. Samenstelling

Deze ronde wint Aura Botanica. Kerastase besloot een natuurlijk en biologisch product uit te brengen. Om die reden zijn er in Aura Botanica veel ingrediënten van natuurlijke afkomst gebruikt (met een hoge concentratie). In andere woorden, Aura Botanica bevat slechts een paar synthetische stoffen en conserveermiddelen. Het grootste deel van het product bestaat uit ‘goede’ voedende stoffen. Het product bestaat voor 98% uit natuurlijke ingrediënten, zoals kokosnootolie, arganolie en sinaasappelschilolie, wat erg lekker ruikt. Alle ingrediënten verzorgen niet alleen het haar, maar beschermen het ook tegen schadelijke factoren van buitenaf.

Helaas is Kerastase Oleo Complexe meer synthetisch, met een hoger alcoholgehalte. Helaas zijn er alcoholen aan het product toegevoegd die niet in de ‘veilige’ groep zitten, omdat ze niet van het haaroppervlak verdampen. Om die reden kan veelvuldig gebruik van Elixir Ultime leiden tot uitdroging van het haar. Hoe dan ook, dit product verdient wel de aandacht door het gebruik van natuurlijke oliën, namelijk arganolie, maïsolie, zonnebloemolie en camelia-olie.

Natuurlijke oliën bevatten veel vitaminen en mineralen. Als je dit combineert met omegavetzuren, zijn de oliën ook nog in staat om veel sneller opgenomen te worden in het haar.

2. Werking

Ik moet toegeven dat ik beide Kerastase oliën heb aangebracht op droog haar, omdat ze totaal niet voor mij werkten toen ik ze aanbracht op nat haar. Ik zag geen enkele verbetering in de glans of elasticiteit. De conditie van mijn lokken bleef onveranderd. Daarom heb ik gekozen voor de tweede vorm van applicatie (droog haar).

Beide oliën werkten erg goed. Mijn haar kreeg een glans en zag er mooi uit. Ik vind het fijn dat de oliën doordringen tot in het haar, bijna direct nadat je ze aanbrengt. Hierdoor krijgen je lokken een onmiddellijke dosering van voedingsstoffen. Mijn haar is erg fijn, en het wordt snel statisch. Elke keer dat ik het beter behandelbaar probeer te maken, dus elke keer dat ik een verzachtend product aanbreng, raakt het haar overbelast en slap. Kerastase oliën verzwaren mijn haar niet. Ook heb ik geen last gehad van samenklittende lokken. Aura Botanica Elixir moet in kleinere hoeveelheden worden aangebracht, omdat het minder siliconen en alcoholen heeft die de ‘zware’ deeltjes beter laten doordringen tot in het haar. Als we dus te veel van het product aanbrengen, kunnen we verwachten dat ons haar overbelast raakt. Tegelijkertijd weet Aura Botanica beter hoe het je lokken moet verzorgen, omdat het je haar niet zoveel uitdroogt als Kerastase Olea Complex, wat, om eerlijk te zijn, te veel polyalcoholen bevat – die je haar beschadigen als je er te veel van aanbrengt.

Als je dus op zoek bent naar een lichte oliemist voor fijn haar, moet je het Aura Botanica product eens uitproberen. Ik raad dit product echt aan. Ik wil wedden dat je ook verliefd zal worden op de citroengeur van het product. De geur van Aura Botanica Essence d’Ecla lijkt niet op typische kappersproducten, zoals zijn tweelingbroertje Elixir Ultime dat wel doet. Ik zou dit aroma omschrijven als natuurlijk en fris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *