autor
Caroline

4 Huidtypes. Hoe zorg je voor elk?

Hoi meiden!

Het huidtype bepaalt welke producten je moet gebruiken. Zoals je weet, zijn er vier basishuidsoorten: droog, normaal, vettig en gecombineerd. Soms voegen mensen daar capillaire, voor acne vatbare en vele anderen aan toe. Echter, vandaag richten we ons op degenen die bij iedereen bekend zijn.

DROGE HUID

Een droge huid produceert geen talg, dus make-up blijft langer zitten. Aan de andere kant worstel je met droge plekken, raakt de huid sneller verouderd en is het vatbaar voor irritatie. Hoe zorg je ervoor? Breng een moisturiser aan als make-upprimer. Gebruik een intensief hydraterende crème met een dubbele dosis voedingsstoffen voor het slapengaan. Bezoek een schoonheidsspecialiste om beter voor je droge huid te zorgen. Mesotherapie en zuurstofinfusies zijn de beste hydraterende behandelingen. Hydraterende en nutritionele ingrediënten worden ingespoten in de huid.

NORMALE HUID

Alle vrouwen zouden dit wel willen hebben, niet waar? Een normaal huis is goed gehydrateerd, heeft een effen kleur en is vrij van vlekken. Normale huidverzorging is heel gemakkelijk maar je kunt niet te veel producten gebruiken. Een delicate make-up remover, moisturiser met uv-filter en oogcrème zijn voldoende. Gebruik milde producten die niet leiden tot irritatie of droogheid. Onthoud dat je anti-ageing crèmes en behandelingen moet gebruiken in de toekomst.

VETTIGE HUID

De glanzende T-zone (voorhoofd, neus, kin), vatbaar voor acne. Het produceert veel talg. Aan de andere kant bevat een vettige huid veel vocht, wordt het langzaam oud, is het dik en resistent voor irritatie. Als je een vettige huid op de juiste manier wilt verzorgen, gebruik dan hydraterende en antibacteriële producten. Gebruik geen producten met alcohol, want zij veroorzaken droogheid en stimuleren talgafscheiding. Het resultaat? Acnebacteriën verspreiden zich en lokken een ontsteking uit. Doe een chemische peel bij een schoonheidssalon voor een betere verzorging van de vettige huid. TCA en AHA-zuren zijn een goede keuze.

GECOMBINEERDE HUID

Het is de combinatie van een normale of droge (wangen, tempels) en vettige (voorhoofd, neus, kin) huid. Puisjes, mee-eters en irritaties zijn gewoon. Hoe zorg je goed voor een gecombineerde huid? Gebruik producten die reinigeren en hydrateren. Onthoud dat je een redelijke keuze maakt; ze moeten zorgen voor de normale, droge en vettige delen van de huid. Kies een dermapenbehandeling. Dit omvat het injecteren van de huid voor een gestimuleerde collageenproductie en sneller huidherstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *