autor
Caroline

2 Perfecte Gezichtsscrubs waarmee je van puistjes en mee-eters af komt

Hallo daar! Vandaag iest cosmetisch en creatiefs – DHZ-gezichsscrubs.

Het is kinderspel om ze te maken. Ze zijn natuurlijk en onvervangbaar voor de vettige en gecombineerde huid die open poriën, mee-eters heeft enz.

1. Havervlokkenscrub

Meng 2 eetlepels havor, 3 eetlepels naturel yoghurt en 3 eetlepels citroensap. Als de scrub te dik of te droog is, voeg dan wat meer sap toe.

Breng de scrub aan op de gezichtshuid en masseer het zachtjes in. Je kunt het enkele minuten laten zitten en afspoelen met warm water.

2. Baking soda scrub

Meng twee theelepels baking soda met mineraalwater om een pasta te maken. Het moet de consistentie hebben van een traditionele drogisterijscrub.

De paste werkt voor het hele gezicht, maar ik raad niet aan om het voor de gevoelige huid te gebruiken – soda kan irritatie veroorzaken. De ‘gevoeligen’ kunnen het alleen voor de neus gebruiken – de scrub werkt geweldig voor het verwijderen van mee-eters en puistjes.

Wat is het beste idee? Laat de baking soda scrub een paar minuten op de huid zitten en spoel het af met warm water.

Je moet onthouden dat je de pH-waarde herstelt na de scrub. Daarom is het noodzakelijk om de gezichtshuid af te vegen met een wattenschijfje gedrenkt in een gepaste toner, of je besprenkelt de huid met hydrolaat bijv. roos (voor de rijpe huid), melisse (voor de gevoelige huid) of rozemarijn (voor de acne-gevoelige huid). Een gezichtsscrub werkt geweldig als voorbereiding op de volgende cosmeticabehandelingen, zoals maskers, natuurlijke oliekompres. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *