autor
Caroline

Hoe was je het gezicht op de juiste manier? Mijn tips & trucs

Hallo iedereen!

Vandaag laat ik jullie mijn face wash routine ontdekken die mij nog nooit teleur heeft gesteld. Je moet weten dat het wassen en hydrateren van de huid op de juiste manier extreem belangrijk is. Huidproducten zijn zeker niet voldoende. Wat bedoel ik hiermee? Lees verder!

Laten we beginnen met… het wassen van de handdoeken en (indien mogelijk) beddenlakens. Wassen op minimaal 60 graden doodt alle bacteriën en bacillen die leven in het materiaal. Zo’n hoge temperatuur laat je al het vuil verwijderen van je handdoeken en beddengoed. Gebruik schone katoenen handdoeken voor eenmalig gebruik voor de huid van je gezicht. Als je geen zin hebt om ze elke dag te wassen, gebruik dan keukenpapiertjes die spotgoedkoop zijn.

Wat is mijn dagelijkse huidverzorgingsroutine?

Ik was mijn gezichtshuid met warm water en een reinigingsmelk. Vervolgens masseer ik mijn gezicht een paar minuten en spoel ik het schuim weg met lauw water. Ik gebruik een schone katoenen handdoek of vel keukenpapier om de huid te drogen. Zo’n ochtendmassage verbetert de bloedcirculatie, stimuleert en geeft me energie voor de gehele dag. Daarna gebruik ik een fruittoner die me nog een boost geeft. Ik wacht een paar minuten totdat het absorbeert en breng andere producten aan.

Ik breng anti-bacteriële producten aan op individuele puistjes en verkleurde vlekken. Drogisterijproducten of natuurlijke ingrediënten zijn mijn favorieten. Ik gebruik soortgelijke cosmetica voor het gebied rond mijn oog. Ze hebben meestal een lichtgewicht consistentie maar bevatten veel verlichtende en hydraterende ingrediënten. Vervolgens breng ik een gezichtscrème aan die een goed niveau van vocht behoudt. Ik dep de cosmetica grondig in en wacht tot het is opgenomen.

Daarna breng ik een crème aan met SPF 30. Het is de beste uv-stralingbescherming. Sommige zonnebrandcrèmes maken de huid wit en laten vlekken achter. Daarom is exfoliëren en het aanbrengen van de zonnebrandcrème zo belangrijk. Wanneer het product is opgenomen, doe ik make-up op.

Meiden, hoe zorgen jullie voor de huid van je gezicht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *