autor
Caroline

Mijn fijne groene klei. Wat zijn de voordelen? Hoe gebruik je het?

Meiden,

Ik heb me recent verdiept in de eigenschappen van cosmetische klei en de mogelijkheden die ze bieden in de huidverzorging. Ik kan me mijn dagelijkse schoonheidsritueel intussen niet meer voorstellen zonder klei. De klei waar ik halsoverkop verliefd op ben geworden is groene cosmetische klei met sterk reinigende eigenschappen. <3

Ik wil er een post aan wijden: groene klei. Ik wil de klei aan je introduceren en je vertellen over mijn gezichtsmaskers met groene klei. Iedereen kan ze thuis maken.

Bekijk wat jij nog niet weet over groene klei!

Klei: een poedervormig kleimineraal dat nu wordt gebruikt als een farmaceutische grondstof. Het heeft bacteriedodende eigenschappen en helpt bij het genezen van wonden.

Natuurlijk zijn er verschillende soorten klei: wit, roze, geel en blauw maar ik hou het meest van de groene. Ze bieden allemaal verschillende voordelen maar de groene klei heeft het sterkst reinigende effect.

De geheimen van groene klei

Ken jij de geheimen van groene klei?

Natuurlijk (zoals de naam al doet vermoeden) is de klei groen. In poedervorm is de kleur lichter maar gecombineerd met water of een kruidendestillaat is het echt groen. Groene klei kan geconsumeerd worden (gedronken), het is erg goed voor de gezondheid. Maar alsnog wordt groene klei het meest gebruikt als natuurlijke en krachtige cosmetica.

Groene klei: Type

Ik was verrast toen ik ontdekte dat er twee typen groene klei zijn. We hebben niet alleen een algemene diversificatie van cosmetische klei maar er worden ook subgroepen van klei onderscheiden.

Typen groene klei:

  • montmorilloniet van groene klei: wordt gewonnen in de regio Montmorillon (dit is waar de naam vandaan komt), Zuid-Frankrijk. Het bevat meer dan 20 minerale zouten en veel andere micro-elementen
  • groene klei-illiet: klei die afkomstig is uit de staat Illinois in de VS. Het werd voor het eerst gevonden in de eerste helft van de 19e eeuw. De geneeskrachtige eigenschappen werden toen ontdekt.

Welke groene klei kies je?

Ze zijn beiden erg effectief. Bij het kiezen van een klei voor jezelf moet je letten op de kwaliteit. Het meeste bepalende is de kleur: hoe groener, hoe meer verzadigd, frisser en beter de klei is.

Natuurlijk is het verstandig om eerst de INCI te lezen zodat je geen klei uitkiest waar allerlei onnodige stoffen inzitten (conserveermiddelen, kleurstoffen of aroma’s). De ingrediëntenlijst moet één item bevatten: 100% groene klei. Alleen dan weet je zeker dat het product rijk is aan voedingsstoffen.

Wat zijn de chemische bestanddelen van klei?

Groene klei bevat veel kostbare mineralen: siliconen versnellen genezingsprocessen, magnesium voorkomt ontstekingen, calcium versterkt de huid, squalaan beschermt tegen UV-straling en lift de uitgezakte huid, mangaan vermindert rimpels, fosfor stimuleert de vernieuwingsprocessen van de cellen, koper brengt de talgproductie in balans en ijzer stimuleert de synthese van collageen. Dit zijn maar een paar van de chemische bestanddelen van groene klei.

Het is niet moeilijk te raden: de chemische bestanddelen bepalen de voordelen die groene klei biedt.

Gebruik van groene klei in verzorging

  1. Absorbeert giftige stoffen en reinigt de huid.
  2. Is antibacterieel en kalmeert irritaties.
  3. Voedt dankzij de veelzijdige mineralen.
  4. Reguleert de talgklieren en de productie van talg.
  5. Vermindert acné en maakt de huid soepel.
  6. Behandelt de slappe huid en vertraagt huidveroudering.
  7. Verheldert de kleur van de huid.

Groene klei wordt gezien als een sterk reinigende, natuurlijke cosmetica: de absorberende eigenschappen en het ontstekingsremmende effect maakt het één van de beste bestanddelen voor een reinigend gezichtsmasker.

Het is interessant om te weten dat je groene klei op meer lichaamsdelen kunt gebruiken. Je kunt groene klei, naast het gezicht, ook gebruiken op de hoofdhuid.

Gezichtsmasker met groene klei: Instructies

Het is echt makkelijk om zelf een gezichtsmasker met groene klei te maken! Combineer groene klei met water (kraanwater of bronwater) of een kruidendestillaat (1:1).

Natuurlijk kun je het basisrecept aanpassen, bijvoorbeeld met:

  • Plantaardige olie (zoete amandel, argan, jojoba)
  • Etherische olie (lavendel, rozemarijn).
  • Hyaluronzuur (1% of 3%).
  • Natuurlijke honing of bijenwas.
  • Druppels vitamine A en E.

Mijn favoriete gezichtsmasker met groene klei

Misschien kan je nu al raden dat ik al een tijd een favoriet gezichtsmasker met groene klei heb. Het past perfect bij mijn gecombineerde huid.

Recept: neem 2 eetlepels groene klei in poedervorm. Voeg daar 1 eetlepel bronwater, 1 eetlepel zoete amandelolie en een paar druppels hyaluronzuur (1%) aan toe. Meng de ingrediënten, breng het aan op het gezicht en spoel het na 15 tot 20 minuten af.

Waarom is dit het beste gezichtsmasker met groene klei?

De huid van mijn gezicht reageert er gewoon erg goed op, maar er zijn meer redenen. Het gezichtsmasker met groene klei heeft een goede consistentie (daardoor is het eenvoudig aan te brengen en blijft het goed op het gezicht zitten) en heeft een aantal positieve effecten: groene klei reinigt het gezicht, hyaluronzuur vult water in de huid aan en olie voorkomt vochtverlies. In het kort: in dit gezichtsmasker zit een verzachtend middel, een ontgiftend middel en een bevochtiger.

Ik raad het van harte aan om groene klei een kans te geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *