autor
Caroline

Hoe zorg je ’s zomers voor je ogen?? Zonnebrillen met filters

Een warm welkom aan allen!

Ik ben volledig positief over het feit dat jullie je bewust zijn van het belang van het beschermen van de huid tegen zonnestralen. Je brengt zonnebrand aan, beschermt je gezicht met een grote hoed, en je gebruikt speciaal folie voor je autoruiten. Maar hoe bescherm je de ogen? Helaas zal een reguliere zonnebril die je ergens koopt niet veel helpen. Als je wilt genieten van een goede gezondheid van de ogen, draag dan een zonnebril met een hoge filter.

Op welke manier hebben uv-stralen invloed op ons zicht?

Ik ben er helemaal van overtuigd dat ik je niet hoef te herinneren aan het feit dat uva- en uvb-straling destructief is voor huid en haar. Het veroorzaakt rimpels, pigmentvlekken op de huid door de zon, en in extreme gevallen zelfs kanker. Maar op welke manier hebben zonnestralen invloed op onze ogen? Een gebrek aan bescherming voor het oog leidt ofwel tot een onsteking of verbranding van het netvlies en conjunctivaalzak, staar en schade aan de retinale macula. Daarnaast kun je last hebben van: pijn, waterige ogen, gevoel van droge ogen. Als de ogen lang worden blootgesteld aan de werking van uv-straling, kan het oppervlak ervan bedekt worden met harde bulten en kanker. En dit vereist operaties.

Hoe bescherm je je ogen tegen schadelijke straling?

Het is eenvoudig! Draag gewoon een zonnebril. En dat geldt ook voor de winter; vooral wanneer je gaat wandelen of skiën is een zonnebril verstandig. Wat interessant is, is dat je een zonnebril als sieraad kunt zien en kunt matchen met je kleding, de gelegenheid of je make-up. Echter, het belangrijkste punt is dat je de zonnebril koopt met een geschikte hoge zonbeschermingsfilter. Daarom moet je op de volgende zaken letten bij het kiezen van een zonnebril:

  • een zonnebril beschermt niet alleen het oog maar ook de delicate huid eromheen;
  • draag alleen een zonnebril met een veiligheidscertificaat;
  • alhoewel je nu niet lijdt aan eventuele klachten, kan dit in de toekomst veranderen (je zicht kan verergeren);
  • kies de lenscategorie in overeenstemming met het niveau van instraling: de categorie 1 en 2 zijn de beste als bescherming tegen een gemiddelde instraling, categorie 3 vergemakkelijkt gemakkelijk rijden en categorie 4 is nuttig voor skiërs en vakantiegangers;
  • koop alleen bij gecertificeerde winkels een zonnebril met zonnebeschermingsfilter.

Hoe beschermen jullie je ogen tegen de zon, meiden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *