autor
Caroline

Hoe en waarom moet je zorgen voor je mascara?

Hey meiden, vandaag heb ik een bericht over iets dat voor sommigen misschien overduidelijk is, maar voor anderen niet zo.

Voordat je wat tips en feiten leest, moet je een snelle vraag beantwoorden:

Hoeveel van jullie maken jullie mascarastokje schoon?

De meesten van jullie rollen nu waarschijnlijk met de ogen of denken: waaaat? Waarom?

Precies: waarom?

Waarom moet je voor je mascara zorgen?

Voornamelijk omdat het allemaal draait om je ogen en zonder twijfel moet je daarvoor zorgen en geen onstekingen, allergieën of andere onaangename dingen veroorzaken. Op het ongewassen stokje verzamelen zich, naast mascara (wat dikker, gelaagd en onesthetisch is) ook bacteriën en de cosmeticaresten die in de tube op het stokje bewaard blijven kunnen blootgesteld worden aan allerlei ongunstige chemische reacties en als gevolg kunnen zij gaan irriteren, gevoelig maken en de cosmeticaconsistentie veranderen, waardoor het plotseling niet meer werkt als voorheen.

Ten tweede zal het ongewassen stokje niet alle wimpers zo mooi bedekken als een schone. Je zult de wimpers niet scheiden, niet borstelen maar waarschijnlijk wel lelijke zwarte spinnenpoten maken. Niet alleen zien jouw wimper er zo uit, maar ze zijn ook bedekt met net zo lelijke klonten die afbrokkelen gedurende de dag en op de wangen blijven zitten. Dan geven we de schuld aan de mascara en zeggen we dat het niet werkt.

Als je wilt dat jouw mascara altijd vlekkeloos is en je wilt irritaties en klonten droge mascara voorkomen, spoel dan het stokje af. Het absolute minimum is een keer in de twee weken. Was het onder de warme kraan, schud het een beetje uit om het overtollige water kwijt te raken en laat het drogen. Je zult zelf zien hoe mooi de make-up eruit ziet wanneer het stokje goed wordt verzorgd. Jouw wimpers (en ogen) zullen je dankbaar zijn. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *