autor
Caroline

Voor het eerst een self-tanner gebruiken. Hoe doe je dit op de goede manier?

Dames!

Ik ben super nieuwsgierig hoeveel van jullie regelmatig een self-tanner gebruiken: balsem, mist, doekjes of spray.

Mijn verhaal met self-tanner is eigenlijk pas net begonnen. Vorige week heb ik voor het eerst een self-tanner gebruikt en ik wil mijn ervaring graag delen! Waarom? Het blijft dat het gebruik van een self-tanner niet eenvoudig is! Nee echt niet!

Waarom ben ik begonnen met een self-tanner?

Geloof mij, ik was zelf vrij verbaast dat ik een self-tanner ging gebruiken. Soms moet je naar schoonheidsproducten toe groeien. Je moet je realiseren dat je sommige cosmetica (zelfs degene die het meest gek lijken) gewoon moet gebruiken voor prachtige resultaten.

Een beetje self-tanner kan jouw schoonheid subtiel verbeteren. In mijn geval gaat het om het verschil tussen de kleur van mijn armen, decolleté en gezicht in vergelijking met mijn benen. Dit verschil is duidelijk te zien, vooral tijdens de winter als ik mijn benen verstop in broeken. Daarom dacht ik de hulp van een bronzing mousse in te schakelen totdat mijn benen natuurlijk bijgekleurd zijn.

De droom spatte uiteen toen ik me realiseerde dat ‘nep’ vaak niet makkelijk te creëren is. Niet alleen het product is belangrijk. De manier waarop je het product gebruikt bepaald uiteindelijk wat de resultaten zullen zijn.

Self-tanner. Wat moet je kiezen?

De vraag is eigenlijk: “Welke self-tanner moet je kiezen?”

Helaas is het antwoord niet eenvoudig, vooral als je voor het vak staat met allerlei verschillende self-tanners. Laten we elk type van dichtbij bekijken om de keus makkelijker te maken. Zullen we?

  • Self-tanning doekjes voor eenmalig gebruik: deze zijn het makkelijkst in gebruik en per stuk verpakt: perfect voor op reis.
  • Bronzing mist: makkelijk in gebruik omdat het een verstuiver heeft die de self-tanner gelijkmatig over de huid verdeeld. Het wordt aangeraden om het product de huid in te masseren nadat je het op het lichaam gespoten hebt (de resultaten worden binnen 2-3 keer bereikt).
  • Klassieke self-tanning body balm: afhankelijk van de consistentie is het eenvoudiger of moeilijker in gebruik. Je moet je realiseren dat sommige body balsems lelijke plekken op de huid veroorzaken als je het niet gelijkmatig verdeeld. Je moet de intensiteit van de geleverde resultaten matchen met jouw huidskleur.
  • Spray: dit is een veelvoorkomende vorm van een self-tanning product voor grote evenementen (voor beroemdheden) omdat het een paar aspecten combineert: het is makkelijk te verspreiden op de huid, het hoeft niet de huid in gemasseerd te worden en het resultaat verschijnt vrijwel direct.
  • Bronzing mousse (mijn keus): geeft je direct een neppe bruine kleur maar je kunt de kleur ook geleidelijk creëren: het heeft een lichte consistentie en geeft geen vlekken op de huid, wat perfect is voor beginners.

Dit zijn de meest populaire producten. Je kunt zelf ook een self-tanning product maken in de volgende vormen: gel, schuim, poeder enzovoorts.

Hoe gebruik je een self-tanner?

Het is je gelukt om een self-tanner uit te kiezen, daarmee heb je 1/3 van het self-tanning proces doorlopen. Nu moet je jouw huid klaarmaken voor het product om vervolgens het product op de juiste manier te gebruiken voor een natuurlijke tan.

Ik zal het zo kort mogelijk uit proberen te leggen.

Stap 1. Maak de huid klaar voor de self-tanner

Als eerste moet de huid die blootgesteld gaat worden aan de self-tanner niet uitgedroogd zijn. De basis van een gelijkmatige tan is een gehydrateerde huid. De dag voordat je de tanner gaat gebruiken moet je jouw huid behandelen met een hydraterende body balm. Voordat je dit doet moet je de dode huidcellen verwijderen, dit kan je doen met een scrub. Er zijn twee redenen waarom exfoliëren van jouw huid een prioriteit is voordat je een self-tanner gebruikt. Als eerste absorbeert de huid die gescrubd is beter (en houdt vocht beter vast) en ten tweede helpt deze procedure het verlengen van de levensduur van jouw tan.

Voordat je de self-tanner gaat gebruiken moet je de cosmetische resten van jouw huid verwijderen (geen crème, balm, olie, anti-transpirant, parfum etc.) omdat deze kunnen interfereren met de self-tanner die je wilt aanbrengen. Daardoor kan de kleur minder mooi worden.

Stap 2. Self-tanner op de juiste manier aanbrengen

Start met het kiezen van het beste tijdstip op de dag om de self-tanner aan te brengen. Doe dit nooit als je haast hebt! Ik plande een hele avond om het product gelijkmatig over mijn lichaam te verspreiden. Ik was bang dat ik vlekken zou krijgen.

De tweede belangrijke zaak is de manier waarop je het product aanbrengt. Ik weet dat er veel tools bestaan die hierbij kunnen helpen zoals handschoenen, applicators, sponsjes etc. Ik zou je willen adviseren om voor de meest voor de hand liggende oplossing te gaan: je eigen handen. Daardoor heb jij constant de controle over het product, jij weet wanneer het gelijkmatig verspreid wordt. Als je denkt dat je daarmee vlekken op je eigen handen krijgt kun je rubberen handschoenen dragen.

Iets anders waar je ook rekening mee moet houden: de hoeveelheid. Hoe minder, hoe beter. Het is makkelijker om een beetje aan te brengen op de plekken waar jij denkt dat het nodig is in plaats van de overtollige tanner weg te moeten vegen. Een dun laagje is genoeg.

Nu het meest belangrijke deel: in de huid wrijven. Je moet dit heel voorzichtig (stukje voor stukje) doen, begin bij je voeten en werk naar je hoofd toe. Sla geen lichaamsdeel over, anders zul je een oneffen kleur krijgen. Zorg er ook voor dat er niks in de huidplooien terecht komt. Vertrouw me, volg deze stappen als je een gelijkmatige en natuurlijk ogende tan wil krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *