autor
Caroline

Mijn favoriete badproducten die ik je aan wil raden

Ik hou ervan om een bad te nemen terwijl ik omringt ben met kaarsjes en relaxte muziek. Mijn badsessies zouden niet compleet zijn zonder mijn favoriete producten: oliën, kruiden en een aantal voedingsmiddelen. Wat voor een effect hebben ze op het lichaam? Hoe zorg je voor de huid nadat je in bad bent geweest?

De beste bad producten

We worden vaak geleid door de kleur en de geur als we op zoek zijn naar bad producten. Toch zouden we aandacht moeten besteden aan de eigenschappen van deze cosmetica. Bad producten kunnen de huid hydrateren, voeden, kalmeren, ontspannen en regenereren. We kunnen ook kiezen uit verschillende soorten consistentie. Vooral in het geval van baden dienen reguliere producten zoals badbruisballen en kruidenextracten hun doel goed. Het is ook een goed idee om zout uit de Dode Zee of Epsom zout te gebruiken. Het is belangrijk om de bad producten met jouw huidtype en behoeften te matchen. Neem bijvoorbeeld etherische oliën, deze worden niet aangeraden voor een gevoelige huid, atopische dermatitis en een huid die last heeft van allergieën.

De beste natuurlijke oliën voor in bad

Er zijn veel natuurlijke oliën die gebruikt kunnen worden om jouw bad te verrijken. Hier vind je een lijst met de meest voorkomende oliën en de effecten die ze geven.

 • Venkelolie om cellulitis te bestrijden.
 • Rozenolie vertraagt ​​huidverouderingsprocessen, voorkomt het breken van haarvaten en bestrijdt striae.
 • Sinaasappelolie gaat rimpels tegen en verbetert de soepelheid van de huid.
 • Nerololie vult de huid met water en voorkomt kapotte haarvaten.
 • Pepermuntolie gaat vermoeidheid tegen.
 • Lavendelolie behandelt slapeloosheid.
 • Thee tree olie helpt bij het bestrijden van acné.
 • Citroenolie is een remedie tegen spataderen en reuma.

Kruiden voor in bad

Een kruidenbad verbetert de huid significant .De grootste voordelen zijn het stimuleren van de bloedsomloop, ontspannen van de spieren, kalmeren van irritaties, verzachten van de huid, sterker maken van bloedvaten en het egaliseren van de huidskleur. Je kunt ook een kruidenmix gebruiken in plaats van één type kruid. Als ik je wat mag aanraden dan zou ik gaan voor: kamille, lavendel, limoen en goudsbloem. Als je wat vrije tijd hebt, neem dan een kruid of een aantal kruiden en voeg dit toe aan het badwater.

Een bad nemen

Natuurlijk hoef je geen producten in de winkel te kopen om in bad te gebruiken. Je kunt ook voedingsmiddelen gebruiken die je al in huis hebt. Dankzij deze producten kun je een bad voorbereiden dat verschillende eigenschappen en voordelen biedt.

 • Gebruik 250 ml halfvolle melk en twee eetlepels olijfolie en het bad zal jouw huid verzachten en glad maken.
 • Gebruik warme melk en gist om de huid te reinigen.
 • Gebruik een speciale zak en vul deze met tarwemeel om acné te bestrijden.
 • Gebruik 125 ml honing en twee liter karnemelk om de huid te voeden.
 • Gebruik een speciale zak en vul deze met 2 kg havervlokken om seborroe tegen te gaan.

Hoe zorg je voor de huid na het badderen?

Als de huid gereinigd is moet het zacht behandeld worden. Als je jezelf afdroogt, probeer dan niet te wrijven. Hierdoor kan je irritaties veroorzaken. Als de huid droog is gebruik je een body balm, olie, natuurlijke olie, crème of butter. Dit is ook het perfecte moment om jouw lichaam een massage te geven.

Hoe ziet jouw badritueel eruit? Heb jij favoriete bad producten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *