autor
Caroline

Mijn 5 minuten voor een jonger, mooier gezicht. Ochtendmassage en voedende cosmetica

Hé-ho!

Wat moeten we doen om er leuk uit te zien? Zou je verrast zijn as ik jou vertelde dat slechts 5 minuten per dag besteden aan jouw teint (verzorging + massage) voldoende is? Bekijk welke methoden ik volg, hoe ik mijn gezichtsspieren behandel en welke producten ik gebruik om jong te blijven. Veel leesplezier!

Ten eerste, gezichtsmassage

Het beste hiervan is dat je je gezicht kunt masseren terwijl je op bed zit, bedekt met een deken. Indien goed uitgevoerd zullen de gezichtsspieren langer strak blijven, en hierdoor zal jouw gezicht er glad en jong uit zien. Helaas doen een massage niet veel voor mimieklijntjes. Echter, het kan je helpen in de strijd tegen een dubbele kin, gerimpelde nek en bolle wangen. Hoe train je de gezichtsspieren? Span je kaakspieren aan door deze elke dag naar voren en naar achteren te schuiven.

Ten tweede, oogspiermassage

Dit soort massage helpt je met het stimuleren van de bloedstroom in de huidcellen rond het ooggebied. Hierdoor worden rimpels glad gemaakt, de huid wordt soepel, oogleden zakken niet en de ogen zien eruit alsof ze groter en mooier zijn. Als gevolg is het gemakkelijker om make-up aan te brengen. Hoe geef je een massage aan jouw ooggebied? Kijk omhoog en gebruik je wijsvinger en middelvinger om het onderste ooglid te liften. Als je een lichte sensatie voelt van huivering en de spieren aanspant, dan doe je de oefening op de juiste manier. Vervolgens ontspan je de spieren door de ogen te sluiten en te openen.

Ten derde, teintreiniging

Voordat je verzorgings- en kleurcosmetica aanbrengt, moet je ervoor zorgen dat jouw gezicht grondig gereinigd is. Zo niet, veeg dan je gezicht af met een delicaat preparaat en een toner. Hierdoor zul je vuil, talg en mee-eters verwijderen. Onthoud dat je de cosmetica matcht met het gezichtstype. Verder is hydratatie van groot belang – de lipide beschermlaag moet niet worden beschadigd. Aan de andere kant, tijdens het verwijderen van overtollig talg, moet je je best doen om de huid niet uit te drogen.

Ten vierde, voedend serum

Een serum is een prachtige cosmetica die de huid diep voedt en de teint regenereert. Het bevat vele stoffen van natuurlijk origine waarvan de proporties veel groter zijn dan in reguliere cosmetica van een drogisterij. Je kunt een serum gebruiken in de ochtend en avond. Onthoud dat je het gezicht reinigt voor het aanbrengen van een serum. Over het algemeen worden de beste resultaten geproduceerd door serums die hun werking baseren op cosemtische olie.

Ten vijfde, huidhydratatie

Dit is een zeer belangrijk stadium van ochtend- en avondverzorging. Regelmatig hydrateren voorkomt vroegtijdige veroudering, verkleuringen en huidverslapping. Match het hydraterende product met jouw gezichtstype – breng het regelmatig aan door de aanwijzingen van gebruik te volgen op het etiket. Sommige cosmetica met hydraterende werking dienen goed als make-upbasis, anderen bevatten zonnebeschermingsfilters en de anderen zijn er om irritaties te verlichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *