autor
Caroline

Is er een juiste manier om parfum te gebruiken? Een geheim over de levensduur van parfum onthult

Ik vind (en velen met mij) dat parfum een aanvulling is op jouw stijl. Wat moeten we doen zodat de geur langer blijft hangen en intensiever is? Dit is mijn manier om de levensduur van parfum te verlengen. Er zijn zelfs een paar manieren om dit te doen. 🙂

Sommige mensen geloven dat het geheim van een lange levensduur van parfum afhankelijk is van de kwaliteit van de parfum (de dure van bijvoorbeeld Chanel, Armani of Dior zijn beter). Ik vind dit onzin, je hoeft geen dure parfum te kopen om langer van de geur te kunnen genieten. Bovendien blijft zelfs de duurste geur niet lang hangen als het op de verkeerde manier gebruikt wordt. Ik geloof dat het echte geheim van een lange levensduur van parfum de manier van gebruik is. Vandaag ga ik je vertellen hoe je parfum moet aanbrengen en meer informatie geven over een paar problemen die verband houden met parfum en het waard zijn om te weten. Natuurlijk zal ik ook een paar woorden wijden aan veelgemaakte fouten bij het gebruik van parfum.

De beste plek om parfum te bewaren

Als het aankomt op parfum is werkelijk alles belangrijk, zelfs de plek waar je de parfum bewaard. Als we meer aandacht besteden aan de plek waar we parfum bewaren is de kans groter dat de parfum niet snel vervliegt.

Hier zijn een paar simpele regels over het bewaren van parfum, hou deze in je achterhoofd:

  • Parfum moet op een droge plaats bewaard worden.
  • Ampullen moeten beschermd worden tegen de zon, bewaar ze op een donkere plek.
  • Geur houdt niet van warmte, het is beter om ze op een koele plek te bewaren.

Hier wordt de eerst fout vaak al gemaakt, deze heeft duidelijk invloed op de levensduur van parfum: we bewaren het vaak in de badkamer, waar het warm en vochtig is. Daarnaast wordt parfum vaak op een kaptafel bewaard, deze staat vaak op een zonnige plek. Opnieuw fout!

Waarom is het zo belangrijk dat parfum dag en nacht op de goede plaats bewaard wordt? Je moet je realiseren dat de essentiële olie in parfum haar eigenschappen verliest als de parfum niet op de juiste plek bewaard wordt. Dit is nog niet alles. De geur wordt geleidelijk minder intensief, de kleur verandert en in extreme gevallen gaan de stoffen van elkaar scheiden. Ik hoef niet te zeggen dat deze factoren een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van de parfum. Hierdoor vervliegt de geur veel sneller.

Correct aanbrengen van parfum

“Hoe? Wanneer? Op welke lichaamsdelen?” – Dit zijn drie basisvragen die vaak gevraagd worden door iedereen voor het eerst een parfum in handen heeft en zich afvraagt hoe je hier het meest van kan genieten.

Het is, zonder twijfel, goed om hier meer over te weten. De manier waarop je parfum aanbrengt heeft directe invloed op de levensduur ervan, en die invloed is groot. Het is niet moeilijk om een paar simpele regels in acht te houden, volg deze bewust. Dankzij deze regels kan je lang genieten van jouw parfum.

1. Wat is het beste tijdstip om parfum aan te brengen?

Direct na de douche of het bad. Droog het lichaam af en trek kleding aan. De huid is nu nog vochtig, waardoor de geurmoleculen dieper indringen in de huid en de geur langer blijft hangen.

2. Op welke lichaamsdelen moet ik de parfum aanbrengen?

Op vochtige plekjes blijft de geur langer hangen. De nek, binnenkant van de ellebogen, achter de oren en op het decolleté zijn de beste plekken.

3. Hoe gebruik je parfum?

Experts zeggen dat je door een dunne mist van parfum in de lucht moet lopen. Je kunt de parfum ook direct op de huid aanbrengen. Houdt de flacon dichtbij het lichaam en wrijf niet over de parfum heen.

De huid klaarmaken voor parfum

Ik moet je vertellen hoe belangrijk het is dat je de huid klaarmaakt om parfum te ontvangen. Dit is ook een geheim om de levensduur van de geur te verlengen. Veel mensen weten dit niet, of negeren het. Dat is jammer omdat parfum zich verschillend gedraagt op een droge of gehydrateerde huid.

Het is het waard om te onthouden dat vet een parfum goed kan vervoeren. De parfum zal snel vervliegen op een droge huid of een huid met een beschadigde lipidenlaag. Je kunt er zeker van zijn dat de geur langer blijft hangen als je hem aanbrengt op een diep gehydrateerde huid. Dit zijn drie manieren die je helpen de geur langer vast te houden:

OPLOSSING 1: Gebruik een crème of balsem voordat je de geur opdoet. Deze moet wel geurloos zijn, anders gaan de geuren mengen.

OPLOSSING 2: Wrijf als basis een kleine hoeveelheid argan-, jojoba- of amandelolie op de plek waar je de parfum opdoet.

OPLOSSING 3: Gebruik vaseline als basis door het op de gekozen lichaamsdelen aan te brengen en daar vervolgens ook de parfum aan te brengen.

Samenvatting

De juiste manier van het aanbrengen van parfum is niet moeilijk. Je moet alleen een paar cruciale dingen onthouden, zoals wanneer je parfum moet gebruiken en op welke lichaamsdelen je de parfum aanbrengt. Als we eenmaal weten hoe we parfum op de juiste manier gebruiken kun je jezelf uitleven met het kopen van parfum! Je weet nu hoe je 100% uit de geur moet halen. Dit is het perfecte moment om te experimenteren met de zogenaamde parfumlaagjes of laagjesgeuren, een techniek die afhankelijk is van het gebruik van verschillende parfum om aroma’s op maat te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *