autor
Caroline

Infinity vlecht binnen 60 minuten!

Weet je hoe een infinity vlecht eruitziet?

Een tijdje geleden kwam ik erachter, na het zien van honderden infinity vlecht-inspiraties. Als het zo populair is, waarom zou ik het dan niet proberen? Ik heb alles wat ik nodig heb (lang haar) dus laten we het proberen! In deze post laat ik zien wat de infinity vlecht is en de beste methodes om hem te maken. Lees verder 🙂

Infinity vlecht

Zelfs als ik mijn best zou doen om de infinity vlecht te omschrijven op de blog, zou het moeilijk zijn. Het is een variant van de Franse vlecht aan de bovenkant van je hoofd. Op het eerste gezicht kan je al zien dat dit ingewikkelde weefsel een stuk lastiger is dan de normale visgraatvlecht. De infinity vlecht is zonder twijfel de hipste haarstijl van dit moment. Geen enkele beroemdheid zou zich schamen om met dit kapsel op de rode loper te verschijnen.

Waarom infinity?

Het antwoord is simpel. Je vlecht één lok door drie of vier haarsecties, alsof je een infinitysymboolmaakt (8). Ik vind dat de naam – infinity vlecht – hier dan ook goed bij past.

Amerikaans idee

Wie heeft de infinity vlecht uitgevonden? De Amerikaanse haarstylist – Megan Schipani – is de trendsetter van deze haarstijl. Duizenden mensen per dag brengen een bezoek aan haar Instagramprofiel (@shmeggsadbaconn). De foto van deze originele haarstijl werd als eerst gepost op haar insta. Megan gaf toe dat ze geïnspireerd werd door de artiestenmanager van de internationale Toni&Guy London. Ze heeft zijn versie verder uitgewerkt, en noemde het de infinity vlecht.

#infinity braid

Allerlei inspiraties voor de infinity vlecht vind je op deze hashtag. Instagram en andere sociale media staan vol met foto’s – het zijn er meer dan een paar duizend. De hele wereld is dol op de infinity vlecht. Tegenwoordig kunnen we verschillende versies van de haarstijl bewonderen. Er zijn ook korte Instagramvideo’s die dit interessante kapsel op verschillende manieren laten zien.

Hoe maak je de infinity vlecht?

Je hebt heel lang haar nodig, het liefst niet in laagjes (zodat de lokken goed op hun plek blijven). Het vlechten duurt ongeveer 60 minuten, dus je hebt ook geduld nodig. Je kunt de vlecht zelf maken, maar het resultaat is waarschijnlijk veel beter als je vriendin, moeder of oma het bij je doet. Het maken van een infinity vlecht is zo moeilijk dat ik het zelf niet kan, ik moet alles kunnen zien tijdens het vlechten. Daarom heeft het geen zin om het uit te schrijven, dus als je interesse hebt in de infinity vlecht, kun je naar Instagram gaan voor allerlei korte instructiefilmpjes.

Veel succes met vlechten! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *