autor
Caroline

Haar verwijderen bij de schoonheidsspecialist: is het pijnlijk? Is het je geld waard?

Vrouwen houden ook van lasers, maar vaak niet die van Star Wars. Han Solo is erg cool maar sommigen geven de voorkeur aan het vernietigen van het imperium van haar op hun lichaam door middel van lasers. Je weet vast al waar ik het over heb.. een laserbehandeling om van lichaamshaar af te komen. Ik heb net de vierde sessie gehad.

Ik ga je vertellen waarom je nooit een laser moet kopen voor thuis, waarom het beter is om dit in een salon te laten doen en hoe zo’n behandeling eruit ziet. Ook ga ik antwoord geven op veelgestelde vragen over dit onderwerp.

LASERBEHANDELING IN EEN SALON: IS HET PIJNLIJK? IS HET EFFECTIEF?

Wat is een laserbehandeling?

Een laserstraal dringt door in de huid, tot 4mm onder de huid. Daar bereikt de straal de haarzakjes (het deel dat verantwoordelijk is voor haargroei) en vernietigt deze. De professionele naam voor deze behandeling is selectieve fotothermolyse. Zo verwijderen we ongewenst haar, maar het helpt ook tegen huidziekten zoals perifolliculitis (ontsteking van de follikels) die vaak wordt veroorzaakt door langdurig gebruik van wegwerpscheermesjes, wat weer leidt tot die lastige ingegroeide haren.

De laserstraal komt alleen bij de haarzakjes, het beschadigd de huid niet. Daarom kan hij ook op gevoelige lichaamsdelen gebruikt worden (bikinilijn, boven de lip en op de kin). Hoe dikker en donkerder het haar is, hoe effectiever de laserbehandeling is.

De eerste effecten zie je meteen na de eerste behandeling. Tussen de behandelingen zit 4-8 weken. Eigenlijk hangt de lengte van de intervallen af ​​van de haargroeicyclus en het tempo waarmee het met laser behandelde haar uitvalt.

Hoe ziet de behandeling eruit? Vandaag lees je wat er echt gebeurt in de salon

Ik heb een paar dagen geleden mijn 4e sessie ondergaan. Ik moet zeggen dat alles echt veranderd is nu! Ik kom elke 4 weken bij de schoonheidsspecialist. Na twee sessies was ik echt verrast: super weinig haargroei! Helaas kwam het na de 3e behandeling weer terug. Dit waren er paar overlevers die in de groeifase zaten. Dit blijkt erbij te horen. Ik vertelde de schoonheidsspecialist boos wat er gebeurt was en ze zei: “Top! Laten we ze pakken!”. Ik was in de war.. het blijkt dat dit nodig is om de behandeling succesvol te maken. Deze overlevers moesten tevoorschijn komen zodat de schoonheidsspecialist met ze aan de slag kon. En dat deed ze. 

Voordat ik aan de behandeling begon was ik bang dat het pijn zou doen. Ik wist niet hoe de behandeling eruit zou zien. Oh, ik vergeet bijna te zeggen dat ik een formulier moest invullen. Een soort vragenlijst die de schoonheidsspecialist van tevoren moet afnemen, om erachter te komen of je bijvoorbeeld aan een bepaalde ziekte lijdt. Ze moet weten of ze jouw lichaam kan behandelen met een laser. De vraag die me het meest verraste ging over de medicijnen die ik neem.. moest ik echt alle pillen opschrijven?

Het bleek dat:

1. HET DOET GEEN PIJN omdat de schoonheidsspecialist de huid met speciaal gereedschap behandeld.

2. De behandeling DUURT NIET LANG. Ik laat mijn bikinilijn doen en binnen 10 minuten sta ik weer buiten.

3. Het enige dat je zelf moet doen is DE LICHAAMSDELEN DIE BEHANDELD WORDEN SCHEREN voor elke behandeling.

4. EEN PROFESSIONEEL LASERAPPARAAT zoals Light Sheer is een badass die een klein fortuin kost. Denk je dat een laserapparaat voor thuis daar tegenop kan? Zeker niet.

5. Er zijn een paar VOORWAARDEN VOOR DE LASERBEHANDELING. Vooral over de zwangerschap en de periode dat je borstvoeding geeft. Ook kunt je jouw lichaam niet aan een laser blootstellen als je enkele lichtgevoelige preparaten zoals vitamine A of hypericum gebruikt. Dit is eigenlijk van belang als je wilt dat de laser jouw gezichtshaar weghaalt.

Laserbehandeling: mijn ervaring en conclusie

Ik zal niet liegen, ik vond deze behandeling echt een openbaring. Ik kon geen scheermesje, scheerapparaat of wax gebruiken. Ontharingscrèmes werkte ook niet goed. Ik kreeg van al deze behandelingen alleen maar ontstoken haarzakjes. Ik heb wat onderzoek gedaan en kwam deze behandeling tegen.

Een professionele laserbehandeling verschilt met die van thuis op het gebied van tijd die het in beslag neemt: in de salon is het veel sneller gedaan. Een schoonheidsexpert weet precies hoe het gedaan moet worden en welke instellingen je moet gebruiken (kracht van de laser). Alles loopt volgens plan en het is snel klaar. Deze behandeling is ook niet heel pijnlijk. Je bent weinig tijd kwijt en een paar sessies zijn genoeg om JARENLANG verlost te zijn van de haren. Een laserapparaat dat je thuis kunt gebruiken gaat je dit resultaat nooit geven, en daarbij heb je zelf de kennis niet die een professional wel heeft.

Daarom ben ik groot fan van de laserbehandeling bij de schoonheidsspecialist. Ik raad het iedereen aan! Dit is echt een geweldige behandeling die je een paar jaar verlost van al het haar.

Hoe denk jij over een laserbehandeling? Heeft iemand een laserapparaat thuis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *