autor
Caroline

Gezichtshydrolaten. Waarom gebruik ik ze?

Hallo mooie mensen!

Hebben jullie ooit gehoord over gezichtshydrolaten? Ik neem aan dat de naam zelf je niet vreemd is, maar je weet hoe dan ook niet 100% zeker wat dit zijn en waarom zij beter zijn dan reguliere toners, niet waar? En weet jij waarom het belangrijk is om hydrolaten te gebruiken in de zomer? Voel je vrij om mijn bericht van vandaag te lezen.

Hydrolaat is natuurlijk water dat wordt geproduceerd via het proces van plantendestillatie. Planten worden op hun beurt gedestilleerd door stoom. Dankzij hydrolyse, blijven alle waardevolle stoffen van een plant behouden. Daarnaast zijn hydrolaten uitzonderlijk delicaat (ze irriteren de huid niet omdat ze niet tegen de huid hoeven te worden gewreven). Verder zijn deze natuurlijke producten gemakkelijk te gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen is het sprayen op een gereinigde huid van het gezicht en het decolleté. Wat belangrijk is, is dat hydrolaat volledig moet worden geabsorbeerd voordat je het opvolgt met een gezichtscrème.

Ik besproei mijn gezicht met rozenhydrolaat (ik gebruik ook hydrolaten van Bioline of Evree) en wanneer het gezicht nog vochtig is, breng ik mijn favoriete gezichtsolie aan (momenteel is dit Biotherm Blue Therapy Serum). Wanneer de olie is opgenomen, breng ik een nachtcrème aan die toebehoort aan de reeks van Biotherm.

In de ochtend wil ik lichte cosmetica gebruiken om mijn gezicht minder te laten glanzen, en om het te beschermen tegen de zon en vervuiling. Om die reden besproei ik mijn gezicht direct na het reinigen met toverhazelaarhydrolaat (Bioline) en dep ik een licht serum uit een tube van Yves Rocher. Het is een speciale crème die zeer lichtgewicht is, een bijna waterige formule (glad makende crème voor een gecombineerde huid) die snel wordt opgenomen en geen vettig laagje achterlaat op de huid.

Hydrolaten hebben nog een voordeel. Je kunt ze namelijk gebruiken om je gezicht te tonen na het verwijderen van make-up en na het reinigen. Ook kunnen deze producten worden toegevoegd aan cosmetisch klei, aan favoriete oliën of aan medische kompressen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *