autor
Caroline

Geen smoesjes meer! Start met zorgen voor jezelf!

Soms willen we iets gewoon niet doen. Blijf echter niet zinnen herhalen zoals “Ik doe het morgen”, “Ik wil  het nu niet doen” of “Ik heb er nu geen tijd voor”. Klinken deze smoesjes bekend? Ik weet dat het zo is.. Vandaag ga ik mijn best doen om jou te laten zien en bewijzen dat je afscheid moet nemen van zulke domme excuses. Totaal zonder moeite! Goed voor jezelf zorgen moet echt een prioriteit zijn.

IK HEB GEEN TIJD. Yeah, right.. Dit is statistisch gezien het meest gebruikte excuus, en ook de meest effectieve. Maar weet je wat? Met 10 minuten voor jezelf zorgen kun je in korte tijd al een grote verandering zien. Als je jezelf hieraan houdt ga je echt verbetering zien. Het kost je minder tijd als je geschikte huidverzorgingsproducten gebruikt, hierdoor zie je sneller effect. Samenvattend: probeer een paar minuten per dag te besteden aan persoonlijke verzorging.

HET IS TE DUUR. Wedden? Je hoeft niet naar de sportschool of de duurste cosmetica te kopen om er goed uit te zien. Je kunt thuis sporten (zelfs tijdens het schoonmaken). Ook zijn er talloze goedkopere alternatieven voor die dure cosmetica, je kunt het ook zelf maken (hier heb je veel meer plezier van). Wist je dat je de ingrediënten voor cosmetica vaak al in de keuken hebt staan? Op internet staan duizenden recepten voor zelfgemaakte gezichtsmaskers, toners en shampoos die gebaseerd zijn op de krachten van kruiden.

GEZOND ETEN IS DUUR. Maak je een grapje?! Tegenwoordig kost zelfs gezond voedsel minder. Ook kun je thuis kruiden, tomaten en aardbeien laten groeien. Als je familieleden op het platteland of een groenteboer bij je in de buurt hebt, moet je daar zeker van profiteren. Je moet je voor eens en voor altijd realiseren dat gezond koken niet betekent dat je uren achter het fornuis hoeft te staan.

IK KAN HET NIET. Deze zin moet je echt niet gebruiken. Je hoeft geen super geavanceerde skills te hebben om goed voor jezelf te zorgen. Lees de gebruiksaanwijzing op de verpakkingen en alles wordt makkelijker. Als je jouw skills wel wil verbeteren, kijk dan op YouTube. Hier vind je veel tutorials. Of vraag vriendinnen voor advies. Zeg alsjeblieft niet meer dat het moeilijk is om voor jezelf te zorgen of dat jij het niet op de goede manier kan doen. Geef niet op als het niet meteen lukt en blijft experimenteren tot je tevreden bent.

IK BEN DAAR TE OUD VOOR. Dus? Het maakt echt niet uit hoe oud je bent. Laat dat geen reden zijn om jezelf niet te verzorgen. Er is één ding zeker: we worden allemaal oud en daar kunnen we niks aan doen. Wat we wel kunnen doen, is dat proces vertragen. Zeg nooit meer dat het te laat is om iets te doen wat je diep in je hart wel wil doen.

Nog meer smoesjes?

Helaas negeren vrouwen persoonlijke verzorging met nog meer moesjes. Vaak houden ze verband met het volgende:

  • Hormonale disbalans: negeer dit niet en bezoek een arts! Aan de andere kant is het geen excuus om niet voor jezelf te zorgen. Je kunt nog steeds make-up dragen, naar een schoonheidsspecialist gaan of jouw lichaam trakteren op zelfgemaakte cosmetica.
  • Voor de kinderen zorgen: is inderdaad een heel belangrijke taak. Ik weet zeker dat jij (als moeder) een goed voorbeeld wil zijn voor je kinderen. Help ze begrijpen dat een goede gezondheid en een mooie uiterlijk net zo belangrijk is als spelen en leren. Hierdoor laat je jouw kinderen zien dat ze zichzelf moeten respecteren. Zo is het ook makkelijker om anderen te respecteren.
  • Ik ben toch lelijk. Dit is echt het slechtste wat je over jezelf kunt zeggen. Je bent prachtig en laat je niet door anderen vertellen dat dit niet zo is! Geloof me.. er zijn geen lelijke vrouwen, wel onverzorgde. Onthoud dit de volgende keer dat je in de spiegel kijkt.
  • Er is niemand om me mooi voor te maken. Dit is ook een verdrietige gedachte die bij je op kan komen. Er is altijd iemand om je mooi voor te maken! Dat ben je namelijk zelf. Geloof me, als je goed voor jezelf zorgt voel je jezelf ook beter. Als je tevreden bent over hoe je eruit ziet straal je dit ook uit.

Zijn er meer smoesjes waar we vanaf moeten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *