autor
Caroline

5 zonden tegen schoonheid. Wat moet je niet doen als je er jong uit wil zien?

Hoi knapperds! 🙂

Vandaag ga ik het met je hebben over de meest gemaakte fouten die premature veroudering van de huid veroorzaken. Het zijn niet zomaar foutjes maar deze fouten kunnen ervoor zorgen dat je er veel ouder uitziet. Ten slotte wil iedereen het jonge uiterlijk zo lang mogelijk behouden, of niet ladies?

Ik zeg natuurlijk niet dat jij niet weet hoe je voor jezelf moet zorgen. Maar toch maken veel van ons deze fouten op het gebied van veroudering. Weet je wat? Ik heb ze ook gemaakt (en maak ze soms nog). Er is niks mis mee. Het belangrijkste is dat je weet wat schadelijk is voor jouw huid en het aantal foutjes kunt verminderen.

5 ZONDEN TEGEN DE SCHOONHEID

Een aantal woorden over wat schadelijk is voor de huid en verouderingsprocessen versnelt!

De trends op het gebied van huidverzorging veranderen elk jaar, soms zelfs per seizoen. We gebruiken tegenwoordig veel betere cosmetica dan een aantal jaren geleden. We zijn ons meer bewust van onze huidverzorgingsproducten… en zelfs nu maken we nog fouten waardoor onze huid sneller veroudert.

Dit zijn de grootste zonden op het gebied van schoonheid, je zult verrast zijn om te lezen dat het meer is dan alleen huidverzorging. Het gaat over alle factoren die een invloed hebben op de conditie van de huid.

ZONDE NR. 1

Teveel koffie drinken op een dag.

Voor velen van ons is koffie ’s ochtends een must en kunnen we simpelweg niet opstarten of functioneren zonder koffie. We zijn geneigd om de dag te starten met koffie in plaats van een ontbijtje en gedurende de dag drinken we nog meer koffie.

Welke invloed heeft koffie op ons lichaam? Velen van ons weten niet dat koffie uitdroging kan veroorzaken, we weten vaak wel dat de huid snel veroudert als het een tekort aan hydratatie heeft. Teveel koffie drinken leidt je regelrecht naar je eerste rimpels en degene die je al hebt zullen beter zichtbaar worden.

ZONDE NR. 2

Gaan slapen met make-up op.

Ik kan soms niet geloven dat dit een ding is maar het blijkt toch zo te zijn. Dit is een fout die ik persoonlijk niet maak maar er zijn vrouwen die naar bed gaan met hun make-up nog op.

Je moet weten dat het een serieuze fout is om je make-up niet te verwijderen voordat je gaat slapen. Gedurende de nacht regenereert de huid zichzelf en om dat goed te kunnen doen moet het schoon zijn. De cosmetica die op de huid blijven zitten zorgen ervoor dat de huid niet kan ademen en daardoor niet kan regenereren. Verstopte poriën veroorzaken huidirritatie en vroege veroudering van de huid.

ZONDE NR. 3

Wrijven en loensen met je ogen.

Weet jij welke rimpels als eerste verschijnen op het gezicht? Dit zijn natuurlijk de lachrimpels, en om precies te zijn die bij de ogen (we noemen ze ook wel kraaienpootjes). Deze rimpels zullen vroeger of later verschijnen, afhankelijk van hoe we voor de huid zorgen.

Voor sommige zal het een verrassing zijn dat wrijven en loensen met je ogen ervoor kunnen zorgen dat rimpels sneller ontstaan. Het is echt waar! Als je dit vaak doet rek je de huid onnodig ver op en daardoor zal de huid minder elastisch worden. Dit is erg logisch omdat de huid rondom de ogen extreem dun en zacht is.

ZONDE NR. 4

Slecht gewicht en voedingspatroon.

Dit is iets voor iedereen die op dieet is. Een eenmalige detox veroorzaakt niet teveel schade maar je moet onthouden dat de huid er niet van houdt om ondervoed te zijn doordat je altijd op dieet bent.

Als je een slecht voedingspatroon hebt zal de huid niet alle noodzakelijke stoffen binnen krijgen die helpen bij de regeneratie. Als je BMI niet goed is en daarnaast je voedingspatroon niet uitgebalanceerd zul je snel effecten zien. De huid wordt minder soepel en elastisch omdat het niet meer in staat zal zijn om de goede hoeveelheid collageen en elastine te produceren.

ZONDE NR. 5

Een lang, heet bad.

Als laatste: in bad gaan heeft ook een invloed op het uiterlijk van de huid. Dit gaat niet alleen over de mensen die een bad hebben thuis omdat de huid net zo goed beschadigd kan worden door een hete douche. Hoe?

Helaas verzwakt in bad gaan de natuurlijke lipidenbarrière van onze huid. Dit is een beschermend laagje dat ervoor zorgt dat de huid niet uitdroogt en beschermt is tegen UV-straling. Een heet bad veroorzaakt droogheid, irritatie en ook spataderen. Dit zorgt ervoor dat we er een paar jaar ouder uitzien.

Zou jij nog iets willen toevoegen aan deze lijst met zonden op het gebied van schoonheid die vroege veroudering veroorzaken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *